Hogyan készítsd fel autódat a műszaki vizsgára? A legjobb tanácsok

A műszaki vizsga új autónál 4 évig, majd azt követően 2 évig érvényes. Te tudod, mi mindent ellenőriznek a vizsga során, hogy lehet rá készülni? Mutatjuk!

A műszaki vizsgára, bár hajlamosak vagyunk teherként tekinteni, a balesetmentes közlekedés érdekében van rá szükség, ezért érdemes komolyan venni. De vajon mi mindent néznek meg az autón, és milyen hibák azok, amikért megbuktatják a járművet? Az alábbiakban ezt a kérdést vesszük górcső alá, és mutatjuk, miket érdemes ellenőrizned, mielőtt vizsgázni viszed az autódat.

A külső

Kezdjük a szélvédővel. Ha csak kisebb kavicsfelverődés van a szélvédőn, azzal még valószínűleg nem lesz gond, de repedés, illetve nagyobb sérülés egyenlő a bukással. Fontos, hogy az üvegek fóliázásának szigorú szabályai vannak, az ezeknek való megfelelőséget szintén ellenőrizni fogják, ha van fólia az ablakokon.

A karosszérián kisebb sérülések szinte mindig vannak, ezek nem jelentenek problémát, viszont a nagyobb horpadások, nagymértékű rozsdásodás már igen. Ezeket javíttasd meg még a vizsga előtt!

Ellenőrizni fogják az abroncsokat isLegalább 1,6 mm-es profilmélység (télen 4 mm), sérülésmentes abroncs és felni szükséges. A négy guminak egyforma mintájúnak kell lennie és nem lehet köztük eltérés a téli-nyári tekintetben. A kerékcsavaroknak hiánytalanul a helyükön kell lenniük.

Vizsgáld meg a lámpákat! Szabványos, gyári előírásoknak megfelelő izzókat használj, ha esetleg valamelyik nem világít, azt mindenképp orvosold! Nézd meg az ablaktörlőt és mosót is, és töltsd fel a mosófolyadék tartályát!

A belső

Itt sor kerül a biztonsági övek, a fejtámlák és az ülések vizsgálatára, hogy rendben működnek-e, rögzíthetőek-e. Meg kell legyen a légzsák. A műszerfalon nem lehet hibára utaló jel. És ne feledkezz meg a kötelező tartozékokról sem, úgy mint az  elakadásjelző háromszög, a láthatósági mellény és a nem lejárt szavatosságú elsősegélydoboz.

Ha bármilyen hibát fedeztél fel, azt mielőbb javíttasd meg, mert biztos lehetsz benne, hogy amíg fennáll, az autó nem fog átmenni a műszaki vizsgán. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal!

By | 2024-01-10T15:18:22+00:00 január 10th, 2024|Műszaki vizsga|
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek