Fékjavítás 2024-05-28T14:00:44+00:00

Fékjavítás

Kompromisszummentes biztonság: javítás és fékhatás mérés profikkal

fékjavítás, fékmérés

Az alkatrészek javítása és a fékhatás mérés nem csak a pénztárcádat kíméli, de akár életeket is menthet. Ne kockáztass, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

A fékrendszer az autó egyik legfontosabb biztonsági eleme, a rendszeres igénybevételből adódó fokozott súrlódás azonban nem kíméli az alkatrészeit. Az előírt csereperiódus betartása a biztonságos közlekedés alappillére, olykor azonban a fékrendszer idő előtt megadja magát. Honnan tudhatod, hogy baj van, és milyen esetekben kell fékmérés? Nézzük!

Jelek, amik arra utalnak, hogy ideje fékszervizbe vinni az autót:

  • Ha az autó lassabban áll meg a megszokottnál
  • Ha erősebben kell taposni a pedált a kívánt fékhatás eléréséhez
  • Ha fémes, reszelős hangot, csikorgást vagy morgást hallat a fék
  • Ha fékezéskor égett szagra vagy a kerekek mögül felszálló füstre leszel figyelmes
  • Ha az autó valamelyik irányba félrehúz, amikor fékezel
  • Ha furcsa rázást érzel a kormányon fékezéskor

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kopott alkatrészek jelentősen rontják a fékrendszer hatékonyságát. Ha nem veszed komolyan az intő jeleket, nem csak a biztonságodat, hanem komolyabb kárt és egyúttal költségesebb javítást is kockáztatsz. Nem kell viszont minden esetben fékjavítás vagy csere, akad, amikor elég a műszeres fékhatás mérés.

Ha műszaki vizsga előtt állsz vagy hosszabb útra készülsz, mindenképpen jó, ha tisztában vagy azzal, hogy mit tud a fék. Ezen felül fékpaddal végzett műszeres vizsgálattal kell zárni minden fékjavítást, hiszen csak ezzel a módszerrel lehet megbizonyosodni arról, hogy minden megfelelően működik és az autó biztonságban térhet vissza az utakra.

Fontos! Csak olyan szervizre bízd magad, ami rendelkezik fékhatás mérő berendezéssel vagy van egy szerződéses partnere, aki ezt biztosítani tudja.

A fékrendszer esetében csak professzionális megoldások jöhetnek szóba. Ha felmerül benned a gyanú, hogy fékjavításra lehet szükség, számíthatsz a szakértelmünkre és természetesen ránk bízhatod a műszeres fékhatás mérést akkor is, ha egyszerűen csak szeretnéd tudni, hogy minden rendben van. Ne feledd, első a biztonság!

További információkért és időpontért keresd műhelyvezetőnket,

Szűcs Andrást az alábbi telefonszámon:

06 70 618 1731
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek