Hogyan lehet vonóhorog a kocsimon?

Szükséged lenne vonóhorogra, viszont kevés információd van a témáról? Segítünk, hogy egyszerű legyen az ügyintézés, tájékozódj a részletekről!

A vonóhorog praktikus kiegészítő az autókon, aminek segítségével könnyebb a szállítás, és lehetőség van a vontatásra is. Sokan tisztában vannak azzal, hogy mennyi előnye van annak, ha rendelkezésre áll a horog, ezért nyitotta lennének a vonóhorog utólagos felszerelésére.

Mivel nem mindenkinek van tapasztalata ezzel a területtel kapcsolatban, fontos lenne számukra, hogy időben tájékozódjanak a részletekről, így nem érhetik őket kellemetlenség a vonóhorog felszerelésekor.

Mire lehet számítani a vonóhorog felszerelése során?

Először is ki kell választani a vonóhorgot. Érdemes lehet már ehhez szakembert felkeresni, aki pontosan ismeri a különböző termékeket a piacon, így a legjobb opciót kínálja az érdeklődőknek.

Miután megtörtént a kiválasztás és a vásárlás, utána következik a vonóhorog utólagos beszerelése. Ez esetben nem tanácsos az otthoni környezetet választani, mert a vizsgán el fogják kérni a beépítésről a szerelő, szerviz igazolását.

Miután megtörtént a telepítés, a vonóhorognak műszaki vizsgán kell átesnie. A vonóhorog vizsgáztatás teljes mértékben megegyezik a hagyományossal, ezért célszerű a felszerelést a következő műszakiztatásra tervezni.

Mire lehet számítani a vonóhorog műszaki vizsgán?

Akiknek gyári vonóhorguk van, tehát már eleve a kocsin volt a kiegészítő, biztosak lehetnek abban, hogy a vizsgáztatás zökkenőmentes lesz.

vonóhorog utólagos felszerelésénél az úgynevezett jóváhagyási jelzés befolyásolja, hogy milyen papírok kellenek majd az ügyintézéshez.

Az “E” jelzés európai jóváhagyási jelzés. Itt nincs szükség műbizonylatra, az E jelzés a szerelési útmutatóban érhető el. Minden nagyobb márka ide tartozik.

A “H” jelzés kisipari gyártású horgot takar, aminél egy külön sorszámos bizonylatot kapnak a tulajdonosok a horoghoz. Csak magyar rendszámos kocsit lehet ezzel levizsgáztatni, kizárólag itthon, utána már lehet bátran külföldre menni a járművel.

Ha kérdezni szeretnél a témáról, keress bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

By | 2023-12-21T08:11:39+00:00 december 21st, 2023|vonóhorog vizsgáztatás|
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek