Kinek az érdekeit szolgálja az eredetiségvizsgálat?

Az eredetvizsgálat nem szükséges rossz, hanem egy rendkívül hasznos szolgáltatás. Tudj meg többet arról, hogy ez kinek az érdekeit szolgálja!

Használt autó vásárláskor sok mindennel kell foglalkozni az átvétel során, többek között az eredetvizsgálattal is. Egyesek erre a feladatra inkább szükséges rosszként tekintenek, nem igazán értik a lényegét. Azt hiszik, hogy csak időhúzásra jó, semmi másra, pedig az igazság az, hogy igenis hasznos az eredetiségvizsgálat, óriási szükség van rá, ami egyértelműen a vásárlót védi.

Az eredetiségvizsgálatról röviden

Ahhoz, hogy az embernek alapvetően ne legyen ellenérzése az eredetvizsgálat miatt, fontos tisztázni ennek fogalmát. Azért van erre szükség, hogy a tulajdonosváltáskor még időben kiderüljön, hogy a megvásárolni kívánt kocsi egyedi azonosítójelei igaziak-e, és hogy egyáltalán lopott autóról van-e szó. 

A folyamat során ellenőrzik az azonosítókat, majd azokat összevetik az okmányokban található adatokkal. Amennyiben minden egyezik, akkor erről igazolást is kiállítanak az eredetvizsgálat után. Eltérés esetén a szakemberek mindenképp jelzik a hatóságok felé az esetleges problémákat.

Miért szolgálja a vevők érdekeit az eredetiségvizsgálat?

Mint már korábban említettük, a folyamat mindenképp a vásárlók érdekeit szolgálja, mert így megbizonyosodhatnak arról, hogy a használt jármű jogviszonya valóban rendezett.

Az eredetvizsgálatot tanácsos még az adásvételi szerződés előtt elvégeztetni, aminél különböző okmányokra is szükség van. Mindenképp vinni kell a személyi igazolványt, forgalmi engedélyt, esetleg törzskönyvet, és meghatalmazást akkor, ha nem a tulajdonos végezteti a vizsgálatot.

Ha külföldről behozott kocsiról van szó, a személyin kívül kell még származási ellenőrzési határozat, műszaki adatlap, külföldi adásvételi szerződés, számla és külföldi forgalmi engedély is.

Nálunk elvégeztetheted az eredetiségvizsgálatot, színvonalas, rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatás keretein belül.

Ha kérdéseid lennének, vagy időpontot foglalnál, fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

By | 2024-02-19T09:19:04+00:00 február 19th, 2024|Eredetiségvizsgálat|
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek