Változás a műszaki vizsgán: a fogyasztási adatok is számítanak

A műszaki vizsga kötelező minden autósnak, méghozzá megadott időközönként. Legyél képben azzal, mik a legfrissebb változások a vizsga menetében!

Azt gondoltad, hogy már mindent tudsz és semmi meglepetés nem érhet? Itt az újabb fordulat, a műszaki vizsgában változás történt! 2023 május 20. óta lépett életbe a legújabb változtatás, ami a fogyasztással kapcsolatos.

Miről van szó pontosan? Olvass tovább és azonnal képbe kerülsz, így nem érhet meglepetés a következő vizsga alkalmával!

Az Uniós rendelet kimondja

A vizsgán mostantól új szabály lép érvénybe, amit egy Uniós rendeletnek köszönhetünk. A rendelet szerint a vizsgán adatokat kell gyűjteni a vizsgázóktól. Az adatgyűjtés azonban csak bizonyos gépjárművekre vonatkozik, egészen pontosan a 2021-től nyilvántartásba vett autókra. A villanyautók, hibridek és hagyományos autók egyaránt beletartoznak az adatgyűjtést szorgalmazó új szabályozás kereteibe.

A járművek fogyasztási adataira kíváncsiak, de szigorúan a valós adatokat szeretnék megtudni a vizsgáztatók. Az üzemanyag és az energiafogyasztás számait azonban nem kötelező megadnia a jármű tulajdonosának. Minden vizsgázó dönthet arról, hogy hozzájárul e vagy pedig nem az adatgyűjtéshez.

Mi történik a megszerzett fogyasztási adatokkal? A műszaki vizsgáztatást végző állomás továbbküldi őket a Közlekedési Hatóságnak, onnan pedig egy Uniós nyilvántartásba kerülnek. A járművek szén-dioxid-kibocsátásáról és energiafogyasztásáról szeretnének pontosabb képet kapni. Ez fontos a környezetvédelem szempontjából.

Segítünk jól vizsgázni

Közlekedj továbbra is maximális biztonságban az utakon, vezess úgy, hogy semmilyen bírságot nem kell később kifizetned és maradj nyugodt sofőr minden körülmények között! Ugye, Te sem gondoltad, hogy ennyi minden függ attól, maximálisan megfelel e az autód a soron következő műszaki vizsga minden követelményének?

A mi segítségünkkel ez a fajta megmérettetés csak egy rutin feladat lesz neked és az autódnak. Keress minket bizalommal és intézd velünk mindig időben és sikeres a műszaki vizsgát!

By | 2023-07-25T06:49:28+00:00 július 25th, 2023|Műszaki vizsga|
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek