Mik eredményeznek bukást a műszaki vizsgán?

Érdekel, hogy milyen tényezők vezethetnek bukáshoz a műszaki vizsgán? Most bővebb információkat is szerezhetsz a témáról, ragadd meg a lehetőséget!

A műszaki vizsgáztatás a legtöbb autós számára főleg stresszt és aggódást jelent. Tartanak attól, hogy a folyamat során olyan kifogásolható dolgokat találnak a szakemberek, amik egyenesen a bukáshoz vezetnek. Az esetek nagy részében a járműtulajdonosok nem igazán tudják, hogy mik a problémákat okozó tényezők, így elképzelhető, hogy adott helyzetben teljesen feleslegesen aggódnak.

Érdemes tisztában lenni a műszaki vizsga bukásának okaival, mert így az ember nem stresszelhet feleslegesen.

A kipufogó állapota kényes tényező lehet!

Fontos, hogy a kipufogó teljes mértékben hibátlan legyen, mert, ha nem, és például rohadt, lyukas az autósok számíthatnak arra, hogy nem lesz sikeres a műszaki vizsgáztatás.

Rozsdás karosszéria

Amennyiben megjelent a rozsda a karosszérián, sajnos elkerülhetetlen a bukás. Apró rozsdafoltok miatt nem kell aggódniuk a járműtulajdonosoknak, viszont, ha látványos és nagy területet fed le a kényes rész, a szakemberek ezt biztosan kifogásolják majd.

Nagy mértékű olaj és folyadékszivárgás

Talán senki számára nem kérdés, hogy egy ilyen problémát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Veszélyes anyagokról van szó, amik hatalmas kockázatokat jelentenek, minden szempontból.

A műszaki vizsga bukás okait három kategóriába szokták sorolni: kisebb, komoly és veszélyes hibákat különböztetnek meg a szakemberek.

Kisebb hibák esetében felhívják az üzemeltetők figyelmét a rendellenességekre, viszont a helyszínen levizsgáztatják a járművet. Komoly hibánál két hónap türelmi időt kapnak az autósok, ezután meg kell ismételni a vizsgát. Ilyen probléma lehet például egy szélvédőhiba.

A veszélyes hiba az, ami azonnali bukást jelent. Ide azok a jelenségek sorolhatók, amik a közlekedés biztonságára azonnali, közvetlen kockázatokat jelentenek.

Kérdéseid lennének a témával kapcsolatban, vagy bejelentkeznél műszaki vizsgára? Keress bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

By | 2023-05-30T09:00:56+00:00 május 30th, 2023|Műszaki vizsga|
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek