Műszaki vizsga gyakori kérdések

műszaki vizsga bizonyos időközönként kötelező; az alábbiakból mindent megtudhatsz róla!

Műszaki vizsgán minden, a forgalomban részt vevő járműnek részt kell vennie, hiszen a forgalmi engedély tartalmazza a műszaki vizsga érvényességi idejét, és, ha az lejárt, az autó nem közlekedhet legálisan. A műszaki vizsga során a jármű műszaki és szerkezeti állapotán túl annak károsanyag-kibocsátását, azaz a környezetre gyakorolt hatását is vizsgálják. A műszaki vizsga minden 4 évnél idősebb autó esetében kétévente kötelező, de az autó átalakítása után egy időszakon kívüli vizsgára is szükség van.

Érdemes a járművet a lejárati dátum előtt legalább 10 nappal bejelenteni műszaki vizsgára, de akár korábban is lehetséges, hiszen a szabályozás kimondja, hogy a műszaki vizsga a lejárata előtti 30 napban bármikor elvégeztethető egy vizsgaállomáson; ezzel nem lesz rövidebb az érvényességi idő.

Fontos, hogy a műszaki vizsgára felkészített járművel érkezzünk, avagy olyan vizsgaállomást válasszunk, ahol elvégzik a szükséges javításokat. A biztonságtechnikai berendezéseknek, a fékrendszernek, a futóműnek, a világításnak, a karosszériának, a kipufogórendszernek, a kerekeknek, valamint a motornak és a váltónak is minimum elfogadható állapotban kell lennie, hiszen csak így lehet sikeres a műszaki vizsga.

műszaki vizsgára érkezéskor igazolni kell a tulajdonjogot, ezért szükség van a személyi igazolvány és lakcímkártya mellett az érvényes forgalmi engedélyre, céges autó esetében a cégkivonatra és az aláírási címpéldányra, ha pedig nem a tulajdonos hozza az autót vizsgáztatni, akkor meghatalmazásra.

Cégünk nem csak a műszaki vizsga lebonyolítását vállalja, de az autó felkészítését is, azaz elvégezzük a sikeres vizsgához elengedhetetlen javításokat is. Ha hozzánk fordulsz, biztos lehetsz a gyors és szakszerű ügyintézésben, és még időpontot is foglalhatsz online. Amennyiben kérdésed lenne a műszaki vizsga menetével kapcsolatban, illetve, ha szeretnél időpontot kérni, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

By | 2023-01-10T10:45:29+00:00 július 19th, 2022|Blog, Műszaki vizsga|
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek