Aktuális tudnivalók a lejárt műszaki érvényességéről

Műszaki vizsgán már azoknak az autóknak is kötelező átesniük, amelyek tulajdonosai éltek a veszélyhelyzet következtében elrendelt halasztás lehetőségével.

műszaki vizsga elvégeztetése új autó esetében négy évvel a megvásárlását követően, ez után pedig kétévente kötelező. A koronavírus-járvány azonban ezt a gyakorlatot “felfüggesztette” egy időre azzal, hogy meghosszabbították a műszaki vizsga érvényességi idejét, méghozzá mindenfajta kivétel nélkül, azaz bármilyen jármű számára legális volt a forgalomban való részvétel lejárt műszaki vizsgával is.

Június 30. volt a határidő, amíg ez az állapot fennállt, és a halasztást igénybe vevő autósoknak eddig részt kellett venniük műszaki vizsgán, ha pedig ezt mégsem tették meg, akkor az autó műszakija lejárt, a forgalomban történő részvétel pedig illegálissá vált. Érdemes volt időben elintézni ezt a feladatot, hiszen a határidő közeledtével egyre nagyobb volt az időpontra várók tömege, és épp ezért sokan lemaradtak a határidőről.

Mostanra persze ez már legalább egy hónapos történet, ám még mindig sok autó van, amelynek nem újították meg a forgalmi engedélyét, és ezek közül nem egy közlekedik is; a tulajdonosok persze komoly retorziókra számíthatnak egy közúti ellenőrzés során.

A nagyobb biztonság, illetve a költséghatékonyabb és gyorsabb megoldás miatt is érdemes a műszaki vizsgára minél előbb jelentkezni. A műszaki vizsga díja előre meghatározott, így bármikor tájékozódhatsz róla akár online, akár telefonon is. Érdemes a jármű állapotát előzetesen felmérni, és elvégeztetni a szükséges javításokat, a felkészítést követően pedig biztos lehetsz benne, hogy a járműved átmegy a műszaki vizsgán.

Foglald le a számodra megfelelő időpontot, és intézd egyszerűen a műszaki vizsgával kapcsolatos teendőket cégünknél! Honlapunkon lehetőséged van online időpontot foglalni, de, ha jármű vásárlására készülsz, és honosításra, vagy forgalomba helyezésre lesz szükség, szintén érdemes hozzánk fordulnod. Bármilyen kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

By | 2023-01-10T10:45:44+00:00 július 19th, 2022|Blog, Műszaki vizsga|
Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax:06-23/365-623
E-mail:info@carace.hu
Elérhetőségek